paj med grönkol

Små grönkÅlspajer

Pajdeg: 35 g smör

1,5 dl vetemjöl

0,5 dl kesella, 10%

Fyllning:

50 g grönkål

0,5 gul lök

1 msk smör

1 ägg

0,5 dl kesella, 10%

0,5 dl matlagningsgrädde, 15%

1 tsk salt

1 krm nymald, svartpeppar

100 g gräddädel ost

Sätt ugnen på 200 grader. Du behöver små aluminiumformar, ca 7½ cm i diameter.

Dela smöret i bitar. Arbeta ihop med övriga ingre­dienser till en smidig deg. Dela degen i 6 bitar. Tryck ut degen i små aluminiumformar. Nagga bottnarna med en gaffel och låt vila i kylen, ca 30 minuter. Förgrädda pajskalen i ca 10 minuter.

Fyllning: Ansa och strimla grönkålen. Skala och finhacka löken. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs lök och grönkål blankt och mjukt utan att det får färg. Salta och peppra. 

Vispa ihop ägg, kesella och grädde i en bunke. Salta och peppra. Smula osten och blanda med den frästa grönkolen, fördela det i formarna och häll ägg­stanningen över och peta med en gaffel så att det rinner ner. Grädda pajerna mitt i ugnen tills de har fått fin färg och stannat helt, 20–25 minuter.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM