saffransbollar med vit choklad

Duka upp med hälsosamma recept till jul!

50 g kokossmör         

100 g smör

0.5 g saffran

3 ägg

2 dl steviasocker

2 dl kokosmjöl

1.5 tsk vaniljsocker

1 nypa salt

Garnering:

200 g vit choklad

1 tsk kokosolja

Saffransbollar på en träbricka

Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra samt smörja en springform. Smält smöret i en kastrull på låg värme och rör sedan ner saffran, låt svalna en aning. Rör ihop ägg och stevia i en skål, och tillsätt sedan smörblandningen. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop en klumpfri smet. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 18-20 minuter, ta sedan ut och låt svalna. Mosa ihop kladdkakan i en skål och rulla sedan till 20-25 bollar. Lägg dem sedan på en bakpappersklädd bricka och ställ i kylskåpet. Smält vit choklad och kokosolja över ett vattenbad på svag värme, rör tills all choklad smält. Doppa bollarna i choklad och lägg sedan tillbaka på pappret. Låt stelna i kylen.
Valfritt: Strö över pepparkakssmulor.