TRÄNA UTOMHUS

Det kan kännas motigt att ta sig ut och träna, särskilt när vädret inte är helt på ens sida och gymmet kanske inte känns som ett bra alternativ. Men vi lovar, lika mycket som det kan kännas motigt innan kommer det kännas minst lika bra efteråt. Vill du ha inspiration och tips om hur du får till en bra utomhusträning?

Utegym eller park

Besök ditt närmaste utegym eller park. Finns det en högt uppsatt stång och en parkbänk så behöver du inte mer för att få till ett bra pass. Använd bänken till att göra tricepsövningar, armhävning och step ups. Använd stången till pull-ups eller endast hänga för att stärka musklerna runt axlarna. Har du trappor i närheten? – Att springa/gå uppför och nerför trappor är perfekt träning för både benstyrka och kondition.

Skogen
Ta en lång, uppfriskande tur i skogen. Den ojämna terrängen gör att du använder muskler du vanligtvis inte använder när du går en vanlig promenad på plan mark. Den friska luften, fågelkvittret och känslan av att vara ett med naturen ger effekter av välmående för mer än bara kroppen.

Cykla
Skippa bilen och ta cykeln till jobbet eller till affären. Om möjligt, ta trapporna istället för hissen eller rulltrappan. Att hitta vardagsmotionen är viktigt- särskilt i dagens samhälle då vi är väldigt stillasittande under dagen.

Frisk luft
Vi i Sverige spenderar ca 90% av sin tid inomhus och kommer inte i kontakt med någon frisk luft dagligen. Dålig luft gör oss inte bara okoncentrerade men också trötta och mindre produktiva. Att andas är förstås något vi gör undermedveten men faktum är att tar du dig ut i naturen och får lite frisk luft kommer du enligt forskning att prestera bättre och bli en bättre beslutsfattare. 

D-vitamin:
Kanske har du märkt att du mår lite bättre på sommaren än på vintern när solen tittar fram och du automatiskt får ett naturligt lager av d-vitamin tillförd till kroppen? Det är för att låga halter av d-vitamin påverkar ditt humör. D-vitamin förbättrar inte bara humöret utan också immunförsvaret och muskelfunktionen samt bidrar till ett bibehållande av kroppens benstomme. Glöm inte bort SPF med högt skydd. 

KVINNA I DOM-KLÄDER I GRÖNSKA

CONNECT WITH YOUR BODY, MIND AND SOUL

Kanske har du funderat på hur du ska hitta rätt balans i vardagen så att du får en bra grund för ditt mående. Kanske strävar du efter att vara den starkaste och bästa versionen av dig själv och vill förbättra ditt allmänna välbefinnande. När vi har dessa mål tenderar vi ofta att lägga störst vikt vid kroppen och den fysiska hälsan. Något som förstås är av stor vikt men är definitivt inte den enda faktorn för vårt välbefinnande. För att kunna uppnå varaktig hälsa och välmående måste vi förstå vikten av Kropp, Sinne och Själ och hur de samverkar för vårt välbefinnande.En hälsosam kropp håller dig frisk och aktiv.

KVINNA SOM GÅR MED DOM-KLÄDER

Ett hälsosamt sinne håller dig fokuserad och engagerad. En hälsosam själ håller dig uppfylld och tillfreds.

Det viktiga sambandet som sker mellan kropp, sinne och själ är vetenskapligt bevisat. Forskningen visar att alla tre styr hur vi känner och hur vi reagerar till olika situationer och tillstånd men också att vi är fullt kapabla att styra dessa för att öka vårt välbefinnande. För att kunna komma till ett fullständigt välbefinnande behöver vi alltså ta hand om alla dessa delar hos oss. Under de följande avsnitten kommer du kunna ta del av inspiration och riktlinjer kring hur du kan komma i kontakt och värna om ledorden:
Kropp, Sinne och Själ.

TVÅ KVINNOR I DOM-KLÄDER

KROPPEN

Vi känner alla till grunderna i vad vi behöver göra för att ta hand om våra kroppar – äta mer hälsosamt och röra oss mer. Detta är mycket lättare sagt än gjort. Koncentrera dig på dessa förslag så är du på god väg i att ta hand om din fysiska hälsa.

Balans är nyckeln. Börja med att minska intaget av processad mat, läsk och alkohol. Lär dig att läsa innehållsförteckningar och hitta hälsosammare alternativ för snacks.

Vardagsmotion. Hitta sätt att inkludera fysisk aktivitet i din dag, till exempel att gå uppför trappor, istället för att ta hissen eller ta cykeln istället för bilen till jobbet.

Koncentrera dig på grunderna. Fokusera på din sömn, näring, vattenintag och motion. Sätt upp realistiska mål, fira de små vinsterna och fortsätt! 

Two girl friends in DOM clothes

SINNET

Vi har alla känt oss stressade ibland och allt eftersom livet blir mer krävande är det viktigt att vi är uppmärksamma på vårt mentala tillstånd. Att fokusera på sinnets välbefinnande och vår mentala hälsa kan förbättra vårt fokus, vårt minne, våra relationer och mycket mer.

Ta timeout. En lugn aktivitet innebär inte att du måste vila eller stirra upp i taket, det kan vara så enkelt att du tar ut kroppen för en långpromenad i naturen. Försök att inte lyssna på musik eller någon podd utan bara låta benen få vandra och koppla bort allt runtomkring. Gör det inte för komplicerat. Du kan exempelvis åsidosätta tid för dig själv genom att njuta en extra stund på morgonen med en kopp kaffe eller lite stretch. 

Kvinna i DOM-kläder

Prioritera sömn. Sömn laddar vårt sinne, hjälper oss att hålla fokus och tänka klart. Ställ en tid då det är sängdags och håll dig till den så att du får den vila du behöver. Lägg undan störmoment som telefon eller tv en stund innan du ska sova.

Känner du igen tecken på stress? Uppmärksamma dessa och ta tag i grundproblemet innan symtomen blir värre. Reflektera över vad det är som faktiskt gör dig stressad och åsidosätt tid för att prioritera en sak i taget. Har du för många bollar i luften, ta ett djupt andetag och börja med att avsluta en uppgift innan du övergår till nästa. Känns det överväldigande, prata med någon och sök professionell hjälp via vårdcentral eller hos en psykolog.

Var öppen för självförbättring. Har du testat affirmationer? Att ställa sig framför spegeln och prata med sig själv kan tyckas låta lite fjantigt men gör du detta allt oftare kommer ditt undermedvetna successivt fånga upp dina ord och börja anamma ditt tankesätt. Det räcker med några meningar som exempelvis; “jag är tacksam för att jag har en kropp som fungerar, jag är tacksam för att jag har fina vänner runt omkring mig och jag är tacksam över att jag duger precis så som jag är.”

GROUNDED FACTORY x DOM

Ekovänliga yogamattor med fokus på design och mönster, designade för att lämnas utrullade som en del av din inredning för att påminna dig om att ta pauser för träning och yoga i vardagen. Alla Grounded Factorys produkter är veganska och skapade för den medvetna tränings- och yogaintresserade. För varje såld yogamatta planterar de antingen 5 träd eller bidrar med att städa upp 1 kg plast från haven.

Vi på DOM kommer ha ett exklusivt samarbete på Tiktok. Gå in och följ oss och Grounded Factory. 

Du kan handla yogamattor på www.groundedfactory.com

Kvinna i padelkläder med racket

PADELNS HISTORIA

Padel har fått en extrem uppsving det senaste året och även om inte du eller någon i din närhet spelar har du förmodligen hört talas om sporten.
Även om sporten i sig fått en ny blomstring så kan det tyckas förvånande att den redan på 20-talet spelades på olika kryssningsfartyg.                                                                                                                          Grundaren till sporten anses vara Enrique Corcuera. På sin tomt i Mexico hade Corcuera en tennisbana med en enorm växtlighet runt omkring och för att tennisbanan inte skulle försvinna bland alla träd och växter lät han bygga murar kring banan. Han och hans spelare upptäckte då nöjet i att använda väggarna så att bollen kunde studsa och spelet kunde på så sätt fortsätta. När Corcueras senare fyllde år fick han en egengjord regelbok om sporten av sin fru som senare kom att kallas Paddle Corcuera eller Paddle Tennis, sportens första regelverk.

padelbollar

GAME, SET, MATCH

                                                                                                                Sporten spred sig senare till Spanien genom att Corcueras och hans vän, den spanske prinsen Alfonso de Hohenlohe, ofta spelade tillsammans. Hohenlohe uppskattade sporten så pass mycket att han lät bygga de första banorna på Hotell Marbella Club. 
                                                                                                                2012 grundades World Padel tour som spelas numera världen över.                                                                              Idag finns sporten över hela världen men förvånande nog är Sverige ett av de länder där sporten växer som snabbast.

Våra favoriter från padelkollektionen

Padelklänning
Svart
55.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:
Ribbad Piké
Vit
39.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:
Out of stock
Padel Kjol
Vit
49.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:
Ribbad Piké
Sand
39.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:

SHINE COLLECTION SU21

Vi börjar närma oss ljusare tider, vi vaknar upp lite lättare och blir lite gladare av att ljuset numera är lika lång som dagen själv. Kanske har du reflekterat över att hur vädret strålar men nu är det dags att reflektera över hur du kan stråla, både inifrån och ut.

Vår nya “Shine Collection” är framtagen för att reflektera ditt inre. Strålar du utifrån blir det lättare att känslan smittar av sig inifrån. Just för att DU är lysande – vill vi att du ska känna hur du kan stråla – lita på detta och du kommer utstråla det.

LET´S SHINE INSIDE AND OUT

Kollektionen är konstruerad av ett funktionsmaterial som absorberar och ger en slimmande effekt mot kroppen. Perfekt utformad till vardagslivet men också till lite mer energifyllda aktiviteter.

Kollektionen är framtagen i ett glansigt funktionsmaterial i fyra stycken limiterade  färger:

Blush Shine
Blå Shine
Mörkbrun Shine

Nu är kollektionen äntligen live och du kan handla den här.

Let’s shine inside and out!

SELF-CARE

Prioritera dig så att du kan bli den bästa versionen av dig själv.

Självklart är self-care beroende på vem du är och vad du mår bäst av, vissa kanske behöver meditera i form av yoga, andra träffar vänner eller lyssnar på musik. Men när du listat ut vad som fyller dina batterier och får dig att må bra är self-care som balsam för själen och din energinivå kommer att vara på topp. 

“Behandla andra så som du själv vill bli behandlad”-  kanske ringer ordspråket en klocka och är något vi fått bära med oss sedan vi varit barn, men det anmärkningsvärda är dock så att den senare biten tycks vara svårare för oss människor att ta till oss. Att vi nämligen ska behandla oss själva den respekt och vänlighet som vi så gärna visar andra. Self-care är även ett bra ord som påminner oss om att vi måste att ta hand om sig själv.

5  BÄSTA SELFCARE TIPS

När saker känns osäkra omkring sig är det extra viktigt att vi finner trygghet i oss själva och värderar vår hälsa. Oro är nämligen en naturlig reaktion på hur saker i vår omgivning känns ostabila som inte sällan ger oss ångest och stress, ibland kan det gå så långt till att dessa känslor går ut över ens tillvaro. Men genom att fokusera på sitt välmående kan du motverka detta. Här är några tips till hur du kan prioritera din hälsa:

– Dela med dig av hur du känner till någon i din omgivning, var inte ensam med dina tankar, ibland kan det kännas skönt att få prata ut om sina känslor.

– Avskärma dig och ta digitala pauser under dagen, begränsa dig från negativa nyhetsrapporteringar om du känner dig nedstämd av detta.

– Skriv upp saker du mår bra av att göra på en lista.

–  Skapa rutiner som får dig att må bra även i tider som dessa. Prioritera mat, sömn och fysisk aktivitet. Att röra på sig är viktigt för att lätta på spänningar i musklerna.

Blå seamless tights

DOM X HEALT BY M

Under våren kommer vi ha ett exklusivt samarbete med Health By M på vår IGTV och youtube.

Matilde är definitivt en kvinna som inspirerar andra och vi på DOM vill verkligen lyfta ett extra slag för denna power-women, att inte låta samhällets normer och människor i sin omgivning få tala om vad en ska och  bör göra i livet utan göra det som känns rätt för en själv. 

Glöm inte att gå in på Matildes hemsida och läs med om hennes work shops och event.

Se meditations videon på vår Youtube här:

Även om det nu är självklart för Matilde att jobba inom hälsoindustrin började hon faktiskt inom mode- och förlagsbranschen där hon upptäckte sin passion för att uttrycka sig i skrift, fotografera och resa runt jorden. Hon har haft många upp- och nedgångar i livet och kom senare till insikt att det var framförallt hälsa och välbefinnandet som var hennes kallelse i livet. Idag vill hon inspirera andra till att ta sig igenom tuffa perioder för att hitta sitt syfte i livet. Det handlar inte om prestigefyllda CV:n eller pretentiösa jobb om du ändå inte kan följa ditt hjärta.

När Matilde slutade upp med att göra vad alla andra människor och vad samhällets normer hade lärt henne började hennes liv förändras på riktigt. Hon fann stöd i att meditera och använde sig av en holistisk hälsa vilket hjälpte henne under hennes omvälvande tid. Idag ser hon tillbaka på sitt liv och är tacksam för att hon hittat rätt genom sin resa, hon jobbar med det hon älskar och njuter av allt som komma skall. Matilde är numera en certifierad yogalärare, Holistisk hälso-coach, pilates instruktör och Reiki healer. Hennes passion för att skriva, fotografera och resa kan hon dessutom fortsätta integrera i sitt nuvarande arbete.

HANDLA MATILDES OUTFIT HÄR!

Nichole sweater
Gammelrosa
55.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:
Zoe long sleeve
Vit
49.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:
Lena linne
Vit
49.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:
Out of stock
Trinity sport bh
Mörkbrun
0.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:
tjejer som dansar i träningskläder

WHAT´S YOUR DROP?

GABRIELLA, DANSARE

”Påväg till dansen är jag lugn. Förbereder mig mentalt på att bara vara i nuet. I bilen påväg dit har jag känslan: “snart är det dags”. Jag dansar. Känner mig starkt och självförtroendet är på topp på alla sätt. Jag lever ut varje minut av mina alter egon. Alla karaktärer. Mina olika humör att uttrycka mig på.

tjej som dansar

Efter, känslan är WOW. Helt slut på energi på ett sätt som är peaceful. Fastna med blicken i tomma intet på ett positivt sätt. Meditativ känsla.”

Se mer om Gabriella på hennes instagram här!

SE DANSARNAS LOOK HÄR

June sport bh seamless
Plommon
30.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:
Cora tights seamless
Plommon
35.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:
Cora tights seamless
Vårblå
35.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:
Kvinna med träningskläder vid klippa och hav

RUTINER I VARDAGEN

Sofie Axhag, Göteborg

”Jag är nog inte ensam i att känna att pandemin varit en påtaglig känsla. Den har både varit ångestgivande men också fungerat lite som en väckarklocka för mig. Jag har behövt ställa om och anpassa mig, jag har behövt ändra mitt tankesätt och försökt hitta rutiner som fungerar för just mig. Medans den ständiga vardagen existerar och tiden omfamnar oss på olika sätt är det viktigt att skapa sig rätt rutiner. För även om Corona inte går att påverka så kan du påverka hur du känner och mår kring detta.”

ATT SPRINGA:


”Jag kan inte längre minnas när att löpningen inte har var en del av mitt liv. Hur pulsen ökar och svetten börjar rinna. Hur jag viftar bort hårslingorna som täcker ansiktet och hur jag byter låt för att mitt tempo ökat. Att vi nu befinner oss i en pandemi med allt mindre valmöjligheter till att hitta en mening i sin vardag har kraven på mina rutiner definitivt ökat. Att få ta mig ut i mitt vanliga löpspår och springa av all stress är numera en av mina största prioriteringar. Kanske har Corona gett mig en ögonöppnande bild av hur betydelsefullt löpning för mig faktiskt är.”

Vad är din rutin som du inte kan klara dig utan?

Se ett moment från Sofias löpning här på våran Youtube kanal. Glöm inte att följa oss och kommentera!

ÅTERKOMMANDE TRENDFÄRGEN: BLÅTT

I våran senaste kollektion ”Everyday collection” 2021 finner du vi flera olika nyanser av blått. Seamless i nya styles i färgen vårblå, mörkblå och havsblå. Nya modeller på sport bh till alla storlekar på byst med bredare band i en täckande modell. Under kategori seamless hittar du alla modeller och färger som passar alla typer av aktiviteter.

BLÅTT:

Vilken färg kommer du att tänka på när du behöver lugn och ro? Den blåa färgen brukar associeras med harmoni och skapar allt ofta en tillfredsställd kropp & själ. Blå som färg får oss att andas lugnare och blinka mer sällan. Vissa hävdar att en blir mer produktiv i miljöer med mycket blått just på grund av dess rogivande effekt.

Nyckelord: frid, stillsamhet och hav

TIGHTS OCH SPORT BH I BLÅA NYANSER

Out of stock
Cora tights seamless
Havsblå
35.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:
Cora tights seamless
Mörkblå
35.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:
Taylor linne
Vårblå
0.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:
Out of stock
June sport bh seamless
Havsblå
0.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:

DE JORDNÄRA FÄRGERNA

Brunt:

Brun kan ibland refereras som en färg som vanligtvis bleknar bort i kombination med andra färger. Men samtidigt är brunt är en otroligt varm och jordnära färg som vi kan hitta överallt i både växt- och djurriket. Färgen går väl an i miljöer för fokus och avslappning.
Nyckelord: Koncentration, jordnära och Natur.

GRÖNT:

“Grönt är skönt” är ord som vi burit med oss ända sedan barndomen. Men faktum är att grönt är en av de lättaste färgerna för ögat att skåda. Gröna ytor ger en känsla av harmoni och kan få våra trötta ögon att tillfredsställas. Den gröna färgen brukar förknippas med naturen och skapar därav också en lugnande effekt, den får oss att knyta an till våra naturliga rötter. I vårt skapande av produkter försöker vi alltid återgå till naturens kulörer
Nyckelord: natur, harmoni och balans. 

TIGHTS OCH SPORT BH I BRUNA NYANSER

Eden piped tights
Taupe
55.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:
Leia sport bh piped
Taupe
35.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:
Cora tights seamless
Mörkbrun
35.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:
Trinity sport bh seamless
Mörkbrun
25.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:
Womensync bok

KVINNODAGEN 8 MARS

👉 Idag 8/3-21 har vi ett  exklusivt samarbete med Womenssync på våran instagram så glöm inte att delta i denna utlottning av 2 st böcker + 2 st seamless set.

Vi tog en morgon, fastnade direkt och morgonen blev lång med denna bok i handen. Inspirerande fakta, fina bilder och peppande quotes. Boken är även en snygg inredningsdetalj.

Vi kan starkt rekommendera boken som present till någon kvinna som du uppskattar eller till dig själv. WOW! Vilken bok ni tagit fram Womensync.

Följ WOMENSYNC på Instagram och HÄR kan du köpa boken.

bok runt bord

WOMENSYNC X DOM

Har du någon gång funderat hur en livsstil utformad utifrån de kvinnliga biologin skulle se ut?

Varför blir man sugen på något? Varför känner jag så här idag? Varför är jag så känslig? Skulle livet vara enklare och skulle man ha mer förståelse hur sin kropp fungerar?

Vi kan konstatera att man inte alls lärde sig allt i skolan hur kvinnokroppen och hur kvinnans cykel fungerar.

Detta är en bok full av fakta och allt du behöver veta för att få en bättre balans och synk i din vardag oavsett vart du är i din cykel.

“SKAPAD FÖR ATT NÄRVARA I VARDAGEN”

Äntligen har vi lanserat en helt ny kollektion ”EVERYDAY COLLECTION”. Kollektionen är skapad för att närvara i vardagen och för att kunna bäras all-day-long.

Kollektionens färger och nyanser är inspirerad från hemmet då vi alla spenderar mer och mer tid i just hemmet. De jordnära färgerna hjälper oss att känna oss trygga, behålla ett lugn och känsla av närvaro.

Ditt välmående är den viktigaste och det vill vi vara med och bidra till och tillsammans under 2021 ska vi må bra. Vi finns här för att inspirera och prioritera just detta.

HANDLA ”EVERYDAY COLLECTION” HÄR.

PART ONE – BASE

Första delen är basen som är här för att stanna i din garderob. Vi använder mer och mer sköna tights i det vardagliga livet. våra favoriter är cora seamless tightsen som funkar till all sorts träning eller under en arbetsdag som numera är i hemmet. Bas kollektionen är något som vi längtat efter och nu är den äntligen här.

PART TWO 

Everyday collection kommer lanseras i två delar, vi har nu lanserat basen. Men vi kommer lansera den stora delen den 28 januari. Kollektionen kommer erbjuda sköna tights med hög midja(som vi alla älskar), nya sport bhs, limited edition färger och sköna mjukisset. Håll utkik i våra sociala kanaler eller registrera dig på vårt nyhetsbrev på startsidan.

SAVE THE DATE

20 JANUARI

28 JANUARI

FAVORITER FRÅN KOLLEKTIONEN

Cora tights seamless
Mörkblå
35.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:
Taylor linne seamless
Svart
30.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:
Cora tights seamless
Mörkbrun
35.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:

“GET NEW ENERGY, 2021”

“Äntligen” är 2020 över och vi har lärt oss ett och annat under detta året. Det blev kanske inte riktigt vad vi hade tänkt…

Mindre resor, mindre fysisk kontakt, mindre träning? Det mest utmanade kanske har varit att inte tappa energin och motivationen.

Vi på DOM har iallafall tagit med oss mycket från 2020. Vi har fått anpassa vår verksamhet efter omständigheterna. Vi har fått peppa varandra ännu mer. Hoppat över gymmet och fått tänka om hur vi ska hålla igång träningen. Vi har tipsat varandra om olika träningsvideos och profiler på sociala medier som vi vill dela med er:

Sandra Fribergs hemmatränings pass som är superbra nu när man är hemma mycket och inte kan gå till gymmet.

IDA WARGS tränigspass på youtube, oftast utan redskap och enkla övningar.

Natacha Océane väldigt inspirerande pass på Youtube och mycket bra nyttiga recept.

Det som har inspirerat oss exra mycket är alla ni kunder. Alla fina bilder som vi får av er och er responser betyder mer än vad ni tror.

Vi vill tacka för detta året och ser fram emot ett nytt år med er. Vi blickar framåt och lägger 2020 bakom oss.

TA HAND OM ER!

Vi ses 2021

JULKLAPPSRIM FÖR TRÄNINGSKLÄDER

Ge bort inspiration för hälsan i år – träningstights, sport-bh eller ett mysigt mjukis-set.

Ge dina julklappar lite extra kärlek i år. Vi har lite mer tid att spendera hemma. Slå in dom i fint papper och skriv ett rim.
Vi har rimmat fram julklappsrim till träningskläder och till våra mys-set som du kan använda till klapparna. 
BESTÄLL DINA JULKLAPPAR INNAN 20 DEC FÖR DÅ VI KAN GARANTERA LEVERANs INNAN JUL. VI HAR ÄVEN FÖRLÄNGT BYTEN AV JULKLAPPAR TILL 7 JANUARI GÄLLER STORLEKSBYTEN OCH RETURER.
Julklappsrim till tightsen:
1. Det sitter tight om ens både ben och rumpa. Du kan skutta bäst du vill, allting sitter fullständigt still.
Julklappsrim till tränings-set:
2. Detta muntrar upp dig när du är dyster, så in med musik i ditt öra, nu är det bara att köra.
Julklappsrim till mjukis-set:
3. Slå dig ner med en bra bok, istället för att flänga runt som en tok, ta det lugnt o träna med mått, kanske blir detta plaggen du bär när du är hemma och det är grått?
Julklappsrim till tränings-set:
4. Nu har vi alla under dessa tider suttit alltför still och behöver lägga växeln till, Men vi tappar inte tron, på att få igång iaf din blodcirkulation.

JULKLAPPSTIPS

Bailey oversized t-shirt
Grön
45.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:

ANNA-MARIA x DOM – Personlig tränare

Hur kommer det sig att du bestämde dig för att utbilda dig till PT och vad är det bästa med ditt jobb som PT?

Jag har jobbat som instruktör i många år och kände att jag ville gå vidare och fördjupa min kunskap och förmåga att hjälpa mina deltagare mer på djupet. Jag utbildade mig till Personlig Tränare via Axelsons PT education och jobbar på Puls & Träning i Nynäshamn, både som PT och gruppträningsinstruktör – båda jobben är fantastiskt roliga och kompletterar varandra utmärkt bra.
Det bästa med att jobba som personlig tränare är att se mina klienter utvecklas och må bättre. Att jag får följa dem på vägen i deras hälsoresa är fantastiskt och den bästa känslan som finns är att få se hur de kommer närmare sina mål, blir smärtfria, starkare och mår mentalt bättre. Träning är på riktigt en av de bästa medicinerna som finns!

Vad är ditt bästa tips för att hålla igång en aktiv livsstil under en tid som denna när man inte kan träna så som man vanligtvis brukar?

Mitt bästa tips i den här tiden när man vill hålla igång men kanske inte kan gå till gymmet som man brukar, är att införskaffa dig en uppsättning minibands – gummiband – det kommer du riktigt långt med i träningsväg. Det finns massor av bra övningar att göra för hela kroppen. Gå ut och promenera med favoritmusiken/podden/ljudboken i öronen. Leta upp ett utegym i närheten av hemmet, fysisk aktivitet får dig att må bra i både kropp & själ.

Ett favoritcitat: ”Take good care of your body it’s the only place you have to live” – Jim Rohn

”WHATS YOUR DROP?”

Jag älskar känslan efter ett riktigt tufft träningspass, intervall cykling tex, där jag har fått tagit ut mig ordentligt och svettats massor till bra musik tillsammans med ett gäng glada deltagare. Då bubblar endorfinerna i hela kroppen som ett härligt lyckorus.
Vill du med utbilda dig till personlig tränare? FöLj Anna-marias på instagram här och du kan läsa mer om hennes pt-utbildning på PT Education här.

ANNA-MARIAS FAVORITER FRÅN DOM

Cora tights seamless
Forest green
35.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:
Trinity sport bh seamless
Svart
25.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:
Cabrini linne
Svart mesh
39.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:
Bow II tights
Svart
55.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:

LILY x DOM

What is your ”drop”? 

My practice is my “drop”.

When and how did you discover your ”drop”? 

I discovered this about two years ago. I start noticing the day that I have practice and without practice, it’s 180 degrees different. When I have my morning practice before work, my day really gets better, lighter and even brighter. But of course there’s a days also when I skipped my practice and I usually will start my day pretty low and super moody. Since then, I really have to be discipline with it because motivation it’s not enough. But still sometimes also difficult to keep up my practice, coz it’s not always the same feeling in a same practice and to find that “state of ecstasy” feeling in a practice is wgranhat I discover as my “drop”

How does your ”drop” help you in your everyday life to find balance both physically and mentally? 

For me my asana (physical practice) is my meditation and my prayer. Is easy for me to focus into my breathe while moving my body. To connect the body (movement) and breath is my key to drive my focus into my mind, to stilling my mind. Through this sometimes I manifest my intentions and goals. So besides build that strong body I’m trying to build a strong mindset as well.

FOLLOW LILY HERE ON INSTAGRAM! 

HANDLA LILYS OUTFIT

Sand shine
Sand shine
55.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:
Melanie sport bh
Sand shine
39.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:
Trinity sport bh seamless
Svart
25.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:
Cora tighst svart
Svart
35.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:

Linda Johansson x DOM

Efter vi lanserade del 2 av golden hour kollektionen såg vi hur Linda hade matchat melanie i sand shine och våra populära seamless cora i forest green. Vi blev superinspirerande och kontaktade henne hur hon håller träningen nu när vi går in i hösten och vill fortfarande behålla ”glowet”.

”Hur gör du för att hitta din inre shine?”

Det finns många anledningar att träna. För att hitta min inre shine är både träning och mindset viktigt. Ett positivt mindset tar dig hur långt som helst och träning ser jag som terapi. När jag utövar hård fysisk aktivitet, i form av kampsport eller annan träning frigörs endorfiner som ger mig en känsla av både lycka och styrka. Jag känner mig inte bara fysiskt stark – utan även mentalt stark. Mitt självförtroende ökar och min ångest minskar. Förutom att träning är bra för min mentala hälsa förbättrar den även min sömnkvalitet. Genom att ha goda rutiner gällande träning, syns hos mig även ett positivt och tydligt mönster i hur jag ska äta rätt både före, under och efter träning för att fortsatt må bra. En kombination av ett bra mindset, mycket rörelse, rätt näring och några cheat-days gör därför så att jag hittar just mitt inre shine.

”Berätta om något i ditt liv som driver dig framåt”

För att uppnå nya saker, eller för att komma närmare mina drömmar är det viktigt för mig att sätta upp mål. Detta vägleder mig i rätt riktning, stödjer min motivation och driver mig således framåt. När jag sätter upp mål för min träning är det viktigt för mig att vara specifik gällande vad det är jag vill uppnå, målet ska vara mätbart, realistiskt och tidsbestämt. När jag har nått mitt mål, oavsett dess storlek, stärker det ofta mitt självförtroende, vilket driver mig ytterligare framåt. 
”Det finns så mycket som kan distrahera oss i vår vardag, som kan orsaka stress och få oss att tappa fokus på det som driver oss framåt. Vad skulle du ge för tips för att hitta en balans i vardagen och hur andra kan göra för att hitta just det som får en att skina på insidan?”
För att kunna hantera stress är goda vanor för både mat, sömn och fysisk aktivitet viktigt för mig. För att skapa god balans i vardagen skulle jag därför tipsa om att skaffa fler bra rutiner för att få en bättre struktur i det dagliga livet. Såsom att träna regelbundet, se över dina mål, ta dig tid att vila och koppla av, och lär dig att säga nej. För att jag ska hålla mitt fokus skriver jag ner alla mina rutiner i en fysisk kalender och bockar sedan av när saker och ting är gjorda, vilket är så tillfredsställande.
I slutändan handlar träning om att ha roligt och att du ska trivas med det du gör. Man får helt enkelt testa sig fram och ta reda på vilken träningsform som passar sig själv bäst. Vill du däremot testa på den träningsform som får mig att skina på både in-och utsidan är det kampsport som gäller. Där har du möjlighet att jobba funktionellt med hela din kropp. Träningsformen ger mig dig god kondition, explosivitet, kroppskontroll och rörlighet. Förutom detta kan du samtidigt ha roligt tillsammans med en vän, då boxning ofta utövas i par. Att dessutom ha kunskaper i självförsvar är absolut inte helt fel. 
Slutligen skulle jag vilja rekommendera att komplettera träningen med yoga eller meditation. Det räcker enligt mig med att starta dagen med ett 10-minuters pass tidigt på morgonen. Detta minskar inte bara stressnivån i kroppen, utan ger dig även bättre hållning, ökad flexibilitet och en mer medveten andning.
Följ Lindas blogg här!
Linda är så snygg i hennes outfit som du kan handla här nedan!

HANDLA LINDAS OUTFIT

Melanie sport bh
Sand shine
39.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:
Cora tights seamless
Forest green
35.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:
Cora tighst svart
Svart
35.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:

Washologi x DOM! 

Att ta hand om sina kläder är hållbarhet! Vi på Drop Of Mindfulness vill såklart att du ska ta hand om dina träningskläder efter varje träningspass oavsett hur hårt träningspasset är. Ibland behöver de bara vädras på en galge och ibland behöver de tvättas i tvättmaskin. 
Tvättmedel är A och O när du ska tvätta. Vi har testat de flesta tvättmedel och vi tycker helt klart att de svenska varumärket Washologi är dem som passat bäst. Dessutom helt klart snyggaste förpackningarna! Vi kan starkt rekommendera serien SPORT och SPORT TVÄTT.  
SPORT – “Doft av glädje” lämnar en berusande doft av jasmin. Den ger dina träningskläder en mjuk och nytvättad känsla, täpper inte till andningsfunktionen och ger en minskad statisk elektricitet. Kan användas på alla material. OBS! Använd inte mjukmedel på några av våra plagg som innehåller elastan, tex. Seamless – Cora och Trinity!
SPORT TVÄTT – “Ren vid 30 grader” tvättar dina träningskläder rent vid endast 30 grader och lämnar en fantastisk ren doft från de svettigaste passen! SPORT TVÄTT är speciellt utvecklad för just träningskläder och funkar bra till alla funktionsmaterial.  
Glöm inte att alltid följa tvättråden som du kan läsa om här eller i dina träningskläder! Lägg tid på att sortera din tvätt efter material och färg för längre hållbarhet och för vår planet! Vänd plagg med avigsidan ut innan tvätt och tvätta alltid i den grad som står i och torktumla inte om det inte är tillåtet. Våra sport BH:ar med pads skall alltid tas ut innan maskintvätt och stäng alltid dragkedjor!
WASHOLOGI är ett Svenskt varumärke som grundades av Viktoria från Spånga. Du kan handla Washologi på deras hemsida eller hos flera återförsäljare runt om i Sverige.
Med fokus på hållbarhet, design och effektivitet –  ett enkelt lyxigt koncept! 
Konceptet är brett med tvättmedel för olika ändamål och material, helt vegetabiliska mjukmedel samt linnevatten som sprayas på allt du vill ska lukta gott. Hela sortimentet är biologisk nedbrytbart och utan färgämnen. Vilket vi på DOM gillar! 
Du kan läsa mer om Wiktora och handla Washologi här!
GOLDEN HOUR PART ONE!
Höstens första kollektion är här!
Det har hänt mycket i vår omgivning och många av oss har spenderat mycket tid hemma. Man kanske har haft tiden att hinna stanna upp och verkligen känna efter hur man mår och vad som ger en energi och inspiration. Tiden går fort och sommaren har börjat lida mot sitt slut och hösten komma skall. Det är för många dags att sakta men säkert gå tillbaka till någorlunda vardagliga rutiner efter ett mycket speciellt halvår. En period på året då vi vill ha rutiner som gör att vi mår bra, kanske ännu bättre än innan till och med.
Vi på DOM är redo för hösten och vi letar ständigt efter inspiration som ger både energi och motivation till att utforska oss själva för att må bättre. Vi är otroligt glada över att äntligen få visa upp första delen av höstens kollektion “Golden hour – Part 1”.
Vi är hela tiden omringad av saker som inspirerar oss, det kan vara alltifrån vädret, din kollega, vän, en härlig middag eller personen bredvid dig på löpbandet. 
Denna hösten blev vi förälskade i ”The Golden Hour” som existerar runt om hela jorden och dess mest magiska färger, toner och känslor som skapas ur den. Solens sista timme innan den går ner, ger allt den vidrör glow. Vi tror på att styrka kommer inifrån och vi vill att du ska lista ut hur du ska skina, precis som allt gör under Golden Hour – inifrån och ut. 
Glöm inte att registrera dig på vårt nyhetsbrev eller följ oss på instagram då vi snart kommer släppa Golden Hour part two!

VÅRA FAVORITER FRÅN KOLLEKTIONEN!

Lily sport bh
Maple orange
39.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:
Eden tights
Maple orange
55.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:
Bailey oversized t-shirt
Grön
45.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:
Bow II tights
Svart
55.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:

Yogia inspiration med ALICE! 

Alice är en yogainstruktör från sommarstaden falkenberg men bor numera i jönköping. Yogan har sen längen funnits i hennes vardag och vi fick träffa henne då hon berättade hur hon känner före och efter ett yogapass.
Vill du börja med att berätta lite om dig själv?
Jag heter Alice och är 27 år. Jag har utövat yoga sen jag var 16 år, då jag fick idrottsskador, pågrund av för korta muskler. Mamma introducerade mig till yoga på dvd som vi gjorde tillsammans. Då tyckte jag inte alls om stående hund. Jag märkte dock att kroppen mådde bättre och fick en slags inre styrka. Smygstark brukar jag kalla det.
Hur är din känsla innan ditt yogapass?
Jag känner mig ofta rastlös, känner att det finns andra saker jag har att göra. Ofta rullar jag ut mattan och tänker att det är okej om det bara blir 20 minuter. Jag har aldrig någon plan för vad jag ska göra på mattan, vilket gör det prestationslöst. Jag gör det jag känner för dagen, det kroppen behöver. Det är det jag tycker yogan skall vara, prestationslös och rolig och i din takt.
Hur är din känsla under tiden?
Jag älskar det jag gör. Lugnet och medvetandet om nuet kommer mer och mer under passet. Andetagen blir djupare och axlarna trillar ner. Jag vill ofta fortsätta, lite till, en rörelse till. Jag har många favoritpositioner som jag vill få med. Det blir aldrig de där 20 minuterna jag tänkte från början utan snarare en timme eller mer. Väl i avslappningen känns det som jag skulle kunna stanna där hela dagen. Tillslut samlar jag ihop och tackar mig själv för stunden jag tog för ”exercise” och ”innercise”.
Hur känns det efteråt?
Jag känner mig tillfreds och har en mer vänlig och positiv inställning till omgivningen. Min kropp känns starkare och rörligare. Jag studsar ofta upp från mattan med ett stort leende mot min sambo och säger för 111 gången “jag säger ju det, detta är min medicin”. Medicin eller vitamin men yoga som start på dagen, eller återhämtning efter jobbet så blir jag det jaget jag vill vara. Jag får en lättsam syn på livet och är nöjd med hur dagen är eller kommer bli.
Följ Alice här på instagram!

Handla Alice outfit!

Cora tights seamless
Violet
35.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:
Sale
Lucy pinstripe
Pinstripe
75.00 USD 37.50 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:

SMOOTHIE TIME!

Desireé är en våra ambassadörer för Drop Of Mindfulness och är en stor inspiration källa för oss på DOM Magazine! Speciellt när det kommer till hälsosam livsstil och vegan kost! Vi fick följa med hem till henne och se hur enkelt det är med en smoothie med få ingredienser.

Desireé går ofta på långa promenader runt Kungsholmen gärna i vårt Seamless set. ”- Sköööönaste setet, helt klart”- Cora tightsen som är vår storsäljare tillsammans med toppen Trinity uppsakattas även av henne.

Följ henne på instagram här för massor med inspiration för hennes passion för ”mindful eating” och kolla in hennes Youtube kanal här!

RECEPT:

1 dl spenat

2 dl fryst mango & ananas

1 st fryst banan

och litevatten.

Mixa i en blender och toppa med lite bär! servera och njut efter din långa promenad.

Här kan du handla SEAMLESS

Cora tights seamless
Violet
35.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:
Trinity sport bh seamless
Svart
25.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:
Cora tighst svart
Svart
35.00 USD
Välj en storlek för att komma vidare
Please select fur type
Size:

ACAI BOWL MED JENNY!

Vi är mitt uppe i semestertider och vi har mer tid att spendera och prioritera vår tid på det vi faktiskt mår bra av. Jenny har tagit fram sommarens enklaste
Acai Bowl toppad med jordgubbar, gojibär och kokosflingor!

Passa på att fylla på med en ”energiboost” efter ditt träningspass ute i naturen eller på gymmet. Jenny har på sig Drop Of Mindfulness SS20 kollektion i härliga sommarfärger! Favoriten är helt klart ”Melanie” sport BH med medium komfort och med snygg urskärning i ryggen i färgen DK Mint.

Följ Jenny här på Instagram, för mer inspiration.

RECEPT:

1,5 fryst banan
1 tsk Golden milk-kryddblandning (cayennepeppar, ingefära, gurkmeja, kanel, kardemumma)
1 dl Kokosmjölk
Lite sötmandel

Mixa i matberedare och toppa med kokosflingor, gojibär och jordgubbar!
Funkar superbra till både frukost och efterrätt! servera och njut…

Vad är Acai bowl?
Acai Bowl har blivit en supertrend i USA och nu ser man  den  lite över allt i världen och i Sveriges cafér och lunchställen. Det super lilla bäret Acai kommer ifrån Amazonas regnskogar och är mest känd för sitt höga näringsinnehåll från antioxidanter, fiber och vitaminer. Superbäret finns i olika former som pulver, kapslar eller puré som du kan köpa i olika hälsokostbutiker. Acai kan du använda i alla bowls eller i smoothies.

Här kan du handla Jennys outfit!