LILY x DOM

 

What is your ”drop”? 

My practice is my “drop”.

When and how did you discover your ”drop”? 

I discovered this about two years ago. I start noticing the day that I have practice and without practice, it’s 180 degrees different. When I have my morning practice before work, my day really gets better, lighter and even brighter. But of course there’s a days also when I skipped my practice and I usually will start my day pretty low and super moody. Since then, I really have to be discipline with it because motivation it’s not enough. But still sometimes also difficult to keep up my practice, coz it’s not always the same feeling in a same practice and to find that “state of ecstasy” feeling in a practice is wgranhat I discover as my “drop”

How does your ”drop” help you in your everyday life to find balance both physically and mentally? 

For me my asana (physical practice) is my meditation and my prayer. Is easy for me to focus into my breathe while moving my body. To connect the body (movement) and breath is my key to drive my focus into my mind, to stilling my mind. Through this sometimes I manifest my intentions and goals. So besides build that strong body I’m trying to build a strong mindset as well.

 

FOLLOW LILY HERE ON INSTAGRAM! 

 

HANDLA LILYS OUTFIT

Linda Johansson x DOM

Efter vi lanserade del 2 av golden hour kollektionen såg vi hur Linda hade matchat melanie i sand shine och våra populära seamless cora i forest green. Vi blev superinspirerande och kontaktade henne hur hon håller träningen nu när vi går in i hösten och vill fortfarande behålla ”glowet”.

 

”Hur gör du för att hitta din inre shine?”

Det finns många anledningar att träna. För att hitta min inre shine är både träning och mindset viktigt. Ett positivt mindset tar dig hur långt som helst och träning ser jag som terapi. När jag utövar hård fysisk aktivitet, i form av kampsport eller annan träning frigörs endorfiner som ger mig en känsla av både lycka och styrka. Jag känner mig inte bara fysiskt stark – utan även mentalt stark. Mitt självförtroende ökar och min ångest minskar. Förutom att träning är bra för min mentala hälsa förbättrar den även min sömnkvalitet. Genom att ha goda rutiner gällande träning, syns hos mig även ett positivt och tydligt mönster i hur jag ska äta rätt både före, under och efter träning för att fortsatt må bra. En kombination av ett bra mindset, mycket rörelse, rätt näring och några cheat-days gör därför så att jag hittar just mitt inre shine.

”Berätta om något i ditt liv som driver dig framåt”

För att uppnå nya saker, eller för att komma närmare mina drömmar är det viktigt för mig att sätta upp mål. Detta vägleder mig i rätt riktning, stödjer min motivation och driver mig således framåt. När jag sätter upp mål för min träning är det viktigt för mig att vara specifik gällande vad det är jag vill uppnå, målet ska vara mätbart, realistiskt och tidsbestämt. När jag har nått mitt mål, oavsett dess storlek, stärker det ofta mitt självförtroende, vilket driver mig ytterligare framåt. 
”Det finns så mycket som kan distrahera oss i vår vardag, som kan orsaka stress och få oss att tappa fokus på det som driver oss framåt. Vad skulle du ge för tips för att hitta en balans i vardagen och hur andra kan göra för att hitta just det som får en att skina på insidan?”
För att kunna hantera stress är goda vanor för både mat, sömn och fysisk aktivitet viktigt för mig. För att skapa god balans i vardagen skulle jag därför tipsa om att skaffa fler bra rutiner för att få en bättre struktur i det dagliga livet. Såsom att träna regelbundet, se över dina mål, ta dig tid att vila och koppla av, och lär dig att säga nej. För att jag ska hålla mitt fokus skriver jag ner alla mina rutiner i en fysisk kalender och bockar sedan av när saker och ting är gjorda, vilket är så tillfredsställande.

 

I slutändan handlar träning om att ha roligt och att du ska trivas med det du gör. Man får helt enkelt testa sig fram och ta reda på vilken träningsform som passar sig själv bäst. Vill du däremot testa på den träningsform som får mig att skina på både in-och utsidan är det kampsport som gäller. Där har du möjlighet att jobba funktionellt med hela din kropp. Träningsformen ger mig dig god kondition, explosivitet, kroppskontroll och rörlighet. Förutom detta kan du samtidigt ha roligt tillsammans med en vän, då boxning ofta utövas i par. Att dessutom ha kunskaper i självförsvar är absolut inte helt fel. 
Slutligen skulle jag vilja rekommendera att komplettera träningen med yoga eller meditation. Det räcker enligt mig med att starta dagen med ett 10-minuters pass tidigt på morgonen. Detta minskar inte bara stressnivån i kroppen, utan ger dig även bättre hållning, ökad flexibilitet och en mer medveten andning.

 

Följ Lindas blogg här!
Linda är så snygg i hennes outfit som du kan handla här nedan!

HANDLA LINDAS OUTFIT

Washologi x DOM! 

Att ta hand om sina kläder är hållbarhet! Vi på Drop Of Mindfulness vill såklart att du ska ta hand om dina träningskläder efter varje träningspass oavsett hur hårt träningspasset är. Ibland behöver de bara vädras på en galge och ibland behöver de tvättas i tvättmaskin. 
Tvättmedel är A och O när du ska tvätta. Vi har testat de flesta tvättmedel och vi tycker helt klart att de svenska varumärket Washologi är dem som passat bäst. Dessutom helt klart snyggaste förpackningarna! Vi kan starkt rekommendera serien SPORT och SPORT TVÄTT.  
SPORT – “Doft av glädje” lämnar en berusande doft av jasmin. Den ger dina träningskläder en mjuk och nytvättad känsla, täpper inte till andningsfunktionen och ger en minskad statisk elektricitet. Kan användas på alla material. OBS! Använd inte mjukmedel på några av våra plagg som innehåller elastan, tex. Seamless – Cora och Trinity!
SPORT TVÄTT – “Ren vid 30 grader” tvättar dina träningskläder rent vid endast 30 grader och lämnar en fantastisk ren doft från de svettigaste passen! SPORT TVÄTT är speciellt utvecklad för just träningskläder och funkar bra till alla funktionsmaterial.  
Glöm inte att alltid följa tvättråden som du kan läsa om här eller i dina träningskläder! Lägg tid på att sortera din tvätt efter material och färg för längre hållbarhet och för vår planet! Vänd plagg med avigsidan ut innan tvätt och tvätta alltid i den grad som står i och torktumla inte om det inte är tillåtet. Våra sport BH:ar med pads skall alltid tas ut innan maskintvätt och stäng alltid dragkedjor!
WASHOLOGI är ett Svenskt varumärke som grundades av Viktoria från Spånga. Du kan handla Washologi på deras hemsida eller hos flera återförsäljare runt om i Sverige.
Med fokus på hållbarhet, design och effektivitet –  ett enkelt lyxigt koncept! 
Konceptet är brett med tvättmedel för olika ändamål och material, helt vegetabiliska mjukmedel samt linnevatten som sprayas på allt du vill ska lukta gott. Hela sortimentet är biologisk nedbrytbart och utan färgämnen. Vilket vi på DOM gillar! 
Du kan läsa mer om Wiktora och handla Washologi här!
GOLDEN HOUR PART ONE!
Höstens första kollektion är här!
Det har hänt mycket i vår omgivning och många av oss har spenderat mycket tid hemma. Man kanske har haft tiden att hinna stanna upp och verkligen känna efter hur man mår och vad som ger en energi och inspiration. Tiden går fort och sommaren har börjat lida mot sitt slut och hösten komma skall. Det är för många dags att sakta men säkert gå tillbaka till någorlunda vardagliga rutiner efter ett mycket speciellt halvår. En period på året då vi vill ha rutiner som gör att vi mår bra, kanske ännu bättre än innan till och med.
Vi på DOM är redo för hösten och vi letar ständigt efter inspiration som ger både energi och motivation till att utforska oss själva för att må bättre. Vi är otroligt glada över att äntligen få visa upp första delen av höstens kollektion “Golden hour – Part 1”.
Vi är hela tiden omringad av saker som inspirerar oss, det kan vara alltifrån vädret, din kollega, vän, en härlig middag eller personen bredvid dig på löpbandet. 
Denna hösten blev vi förälskade i ”The Golden Hour” som existerar runt om hela jorden och dess mest magiska färger, toner och känslor som skapas ur den. Solens sista timme innan den går ner, ger allt den vidrör glow. Vi tror på att styrka kommer inifrån och vi vill att du ska lista ut hur du ska skina, precis som allt gör under Golden Hour – inifrån och ut. 
Glöm inte att registrera dig på vårt nyhetsbrev eller följ oss på instagram då vi snart kommer släppa Golden Hour part two!

VÅRA FAVORITER FRÅN KOLLEKTIONEN!

Yogia inspiration med ALICE! 

Alice är en yogainstruktör från sommarstaden falkenberg men bor numera i jönköping. Yogan har sen längen funnits i hennes vardag och vi fick träffa henne då hon berättade hur hon känner före och efter ett yogapass.

 

Vill du börja med att berätta lite om dig själv?
Jag heter Alice och är 27 år. Jag har utövat yoga sen jag var 16 år, då jag fick idrottsskador, pågrund av för korta muskler. Mamma introducerade mig till yoga på dvd som vi gjorde tillsammans. Då tyckte jag inte alls om stående hund. Jag märkte dock att kroppen mådde bättre och fick en slags inre styrka. Smygstark brukar jag kalla det.

 

Hur är din känsla innan ditt yogapass?
Jag känner mig ofta rastlös, känner att det finns andra saker jag har att göra. Ofta rullar jag ut mattan och tänker att det är okej om det bara blir 20 minuter. Jag har aldrig någon plan för vad jag ska göra på mattan, vilket gör det prestationslöst. Jag gör det jag känner för dagen, det kroppen behöver. Det är det jag tycker yogan skall vara, prestationslös och rolig och i din takt.
Hur är din känsla under tiden?
Jag älskar det jag gör. Lugnet och medvetandet om nuet kommer mer och mer under passet. Andetagen blir djupare och axlarna trillar ner. Jag vill ofta fortsätta, lite till, en rörelse till. Jag har många favoritpositioner som jag vill få med. Det blir aldrig de där 20 minuterna jag tänkte från början utan snarare en timme eller mer. Väl i avslappningen känns det som jag skulle kunna stanna där hela dagen. Tillslut samlar jag ihop och tackar mig själv för stunden jag tog för ”exercise” och ”innercise”.

 

Hur känns det efteråt?
Jag känner mig tillfreds och har en mer vänlig och positiv inställning till omgivningen. Min kropp känns starkare och rörligare. Jag studsar ofta upp från mattan med ett stort leende mot min sambo och säger för 111 gången “jag säger ju det, detta är min medicin”. Medicin eller vitamin men yoga som start på dagen, eller återhämtning efter jobbet så blir jag det jaget jag vill vara. Jag får en lättsam syn på livet och är nöjd med hur dagen är eller kommer bli.
Följ Alice här på instagram!

Handla Alice outfit!

SMOOTHIE TIME!

Desireé är en våra ambassadörer för Drop Of Mindfulness och är en stor inspiration källa för oss på DOM Magazine! Speciellt när det kommer till hälsosam livsstil och vegan kost! Vi fick följa med hem till henne och se hur enkelt det är med en smoothie med få ingredienser.

 

Desireé går ofta på långa promenader runt Kungsholmen gärna i vårt Seamless set. ”- Sköööönaste setet, helt klart”- Cora tightsen som är vår storsäljare tillsammans med toppen Trinity uppsakattas även av henne.

 

Följ henne på instagram här för massor med inspiration för hennes passion för ”mindful eating” och kolla in hennes Youtube kanal här!

RECEPT:

1 dl spenat

2 dl fryst mango & ananas

1 st fryst banan

och litevatten.

Mixa i en blender och toppa med lite bär! servera och njut efter din långa promenad.

 

Här kan du handla SEAMLESS

ACAI BOWL MED JENNY!

Vi är mitt uppe i semestertider och vi har mer tid att spendera och prioritera vår tid på det vi faktiskt mår bra av. Jenny har tagit fram sommarens enklaste
Acai Bowl toppad med jordgubbar, gojibär och kokosflingor!

 

Passa på att fylla på med en ”energiboost” efter ditt träningspass ute i naturen eller på gymmet. Jenny har på sig Drop Of Mindfulness SS20 kollektion i härliga sommarfärger! Favoriten är helt klart ”Melanie” sport BH med medium komfort och med snygg urskärning i ryggen i färgen DK Mint.

 

Följ Jenny här på Instagram, för mer inspiration.

 

 

RECEPT:

1,5 fryst banan
1 tsk Golden milk-kryddblandning (cayennepeppar, ingefära, gurkmeja, kanel, kardemumma)
1 dl Kokosmjölk
Lite sötmandel

Mixa i matberedare och toppa med kokosflingor, gojibär och jordgubbar!
Funkar superbra till både frukost och efterrätt! servera och njut…

Vad är Acai bowl?
Acai Bowl har blivit en supertrend i USA och nu ser man  den  lite över allt i världen och i Sveriges cafér och lunchställen. Det super lilla bäret Acai kommer ifrån Amazonas regnskogar och är mest känd för sitt höga näringsinnehåll från antioxidanter, fiber och vitaminer. Superbäret finns i olika former som pulver, kapslar eller puré som du kan köpa i olika hälsokostbutiker. Acai kan du använda i alla bowls eller i smoothies.

 

Här kan du handla Jennys outfit!